Bemutatkozás

Kérődzőkkel foglalkozó állatorvos vagyok. Az állatorvosi diplomámat 2014-ben szereztem, azóta (egy másfél éves kisállatos vargabetűt leszámítva) szarvasmarhák nagyüzemi ellátásában dolgozom. Pályakezdőként egy 500-as létszámú tehenészetben helyezkedtem el Hajdú-Bihar megyében, majd egy Csongrád-Csanád megyei 1600-as tehenészet ellátó állatorvosa lettem. 

A nagylétszámnak köszönhetően az elváltozások, anomáliák és betegségek terén nagy esetszámmal találkozom, így volt és van lehetőségem csiszolni a különböző preventív és terápiás kezelési programjaimat. 

Aki pedig konkrét tényekre kíváncsi görgessen lejjebb, megtalálható a szakmai önéletrajzom. 

Pártolom a háztáji állattartást, pártolom az állatok tiszteletét, a jó gazda gondosságát! Kiállok amellett az állattartó-állatorvos munkakapcsolat mellett, ami nem nélkülözi az őszinteséget, a tiszteletet egymás tapasztalata és tudása iránt, amelyben a felek egymást megbecsülve dolgoznak. 

A könnyebb kommunikáció érdekében az oldalon, valamint a levelekben tegeződő formát használok. Szerintem tegezve is kifejezhető egymás tisztelete, azonban ha ez zavar téged, kérlek jelezd felém.

Hasznos és kellemes böngészést kívánok az oldalon!

dr. Pikó Evelin


Mi miatt hoztam létre a Kérődző Akadémiát?

Fórumokon, állattartókkal történő beszélgetések során szembesültem azzal, hogy sok esetben (tisztelet a kivételnek) megromlott a bizalom, a kapcsolat a gazdák és az állatorvosok között. Nem jutnak el az alapvető információk, praktikus és olcsó(!) gyakorlati tippek az állattartókhoz. Nem tisztem és nem is szeretném fejtegetni az okokat, viszont amit meg tudok tenni és ami a misszióm, az az, hogy tegyek meg minden tőlem telhetőt ennek a folyamatnak a megfordítása érdekében.

Célom továbbá, hogy azok az állatorvos kollégák, akiknek kevesebb gyakorlatuk van a kérődzők ellátásában, ám alkalomadtán mégis szükségük lenne információra egy hiteles forrásra támaszkodhassanak.


Szakmai önéletrajz

Munkahelyek

ellátó állatorvos, Hód-Mezőgazda Zrt., Hódmezővásárhely - 2016-tól jelenleg is

felügyelő állatorvos, Génbank-Semex Magyarország Kft., Mezőhegyes - 2019-2022

állatorvos, Net Vet Kft. Állatorvosi Rendelőintézet, Debrecen - 2015-2016

ellátó állatorvos, Agrárgazdaság Kft., Újszentmargita - 2014-2015

Tanulmányutak, díjak

Bretagne, 2015. • kislétszámú szarvasmarhatelepek menedzsmentje

USA, 2018. • nagylétszámú szarvasmarhatelepek menedzsmentje, fókuszban a szaporodásbiológia, borjúmenedzsment és az ún. fresh cow menedzsment

Hannover, 2018. • szarvasmarha klinikum az egyetemi szarvasmarha klinikán

Ráckeresztúr, 2018. • funkcionális csülökkörmöző tanfolyam, dr. Lehoczky János vezetésével

USA, 2022. • nagylétszámú szarvasmarhatelepek menedzsmentje, fókuszban a szaporodásbiológia, borjúmenedzsment

Anglia, 2022. • szaporodásbiológiai továbbképzés, Dr. Paul Fricke vezetésével


Év Pályakezdő Állatorvosa Díj, 2020.